عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: مهار تورم و رشد تولید با همکاری همه قوا، دستگاه های اجرایی و اندیشکده ها صورت می گیرد و مجلس هم برای تحقق آن همه تلاش خود را خواهد کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، امسال نیز همچون سالیان گذشته، نام سال را یک شعار اقتصادی انتخاب و بر مسئله مهار تورم و رشد تولید تاکید کردند. ایشان در سخنرانی اولین روز سال نو در حرم مطهر رضوی نیز با اشاره به لزوم رشد مستمر و سریع اقتصاد، این مسئله را امری مهم در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور دانستند.
بهروز محبی نجم آبادی در گفت و گو با خبرنگار فارس در مشهد با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۲ توسط رهبر انقلاب به نام سال رشد تولید و مهار تورم گفت: مسئله تولید چندین سال است توسط مقام معظم رهبری مطرح می شود و مجلس هم قطعا باید نوع نگاهش به این موضوع، خیلی ویژه باشد.
وی افزود: موضوعی که رهبر نقلاب در سال ۱۴۰۲ برای رشد تولید به آن توجه کرده اند ثبات اقتصادی است که تحت تاثیر جهش های تورمی به دست نخواهد آمد. بنابراین لازم است دولت و سایر قوا برنامه دقیقی برای آن داشته باشند.
محبی نجم آبادی درباره برنامه های مجلس برای مهار تورم و رشد تولید افزود: یکی از عواملی که توجه ویژه مجلس به رشد تولید را نشان می دهد کاهش مالیات در سال جدید است. تلاش بر این بوده که حمایت جدی برای اشتغال و بهره وری صورت بگیرد. نگاه مجلس به شعار رشد تولید و مهار تورم یک نگاه بنیادی است. چون باید بتوانیم تولید را سامان بدهیم و همزمان با آن، نرخ رشد و توسعه کشور افزایش یابد.
کسری تراز عملیاتی منجر به افزایش تورم خواهد شد و توجه ویژه ای می طلبد
این عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به اهمیت کنترل نقدینگی ادامه داد: در بودجه عمومی کشورمان تقریبا یک و نیم میلیون میلیارد مخارج هزینه ای داریم در حالی که منابع پایدار درامدی ما حدود یک میلیون میلیارد است که از مالیات ها، عوارض و... ناشی می شود. با این محاسبه، کسری تراز عملیاتی در سال ۱۴۰۲ به افزایش تورم منجر خواهد شد و توجه ویژه ای می طلبد تا منابع پایدار افزایش یابد.
بهروز محبی نجم آبادی با اشاره موانع رشد تولید و مهار تورم و اقدامات مجلس برای رفع آن گفت: ما ۲۰۰هزار میلیارد تومان را برای تسهیلات تکلیفی بانک ها گذاشتیم که اگر این مبالغ در مسیر خودش استفاده نشود به افزایش نقدینگی می انجامد. به عنوان مثال در سال جدید، تسهیلات فرزندآوری تا ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. سوال اینجاست که این مبالغ در کجا هزینه می شود و چه سرنوشتی پیدا می کند؟
وی ادامه داد: معقدم دولت در کنار محلس باید در شیوه هزینه کرد به خانواده ها کمک کند تا زمینه برای افزایش تورم فراهم نباشد. بنابراین در بودجه ۱۴۰۲ همه توان مجلس بر این بود که معیشت مردم را اصلاح کنیم و از طرفی همه برنامه هایمان در جهت رشد اشتغال و جمع شدن نقدینگی باشد. خودرو یکی از مسائل مهمی بود که در مقطعی نگاه سرمایه گذاری به آن وجود داشت. اکنون تلاش می کنیم که آن را به حالت معمول برگردانیم و بتوانیم نقدینگی را به سمت تولید ببریم.
نماینده مردم سبزوار و عضو کمیسییون اقتصادی ادامه داد: تا زمانی که سوداگری با سود بالا وجود داشته باشد و مالیات بر عایدی سرمایه به صورت جدی عملیاتی نشود تولید، رونق پیدا نمی کند و پایه پولی هرروز افزایش می یابد. در عین حال، ما در مجلس شورای اسلامی آمادگی داریم در قوانینی مانند مالیات بر عایدی سرمایه و لوایح دیگر به دولت کمک کنیم. چون رشد تولید و مهار تورم فقط با حرکت یک قوه صورت نمی گیرد و نیاز به حمایت سایر قوا، دستگاه های اجرایی، اندیشکده ها و... دارد.
پایان پیام/